top of page

Reiki 

Reiki betekent universele levensenergie. Als je met reiki werkt maak je verbinding met de oorspronkelijke universele energiebron. Als healer ben ik het kanaal waardoor deze energie naar jou kan toestromen. Alles wat leeft heeft deze energie nodig om te kunnen leven, om te groeien en om te herstellen van ziekte of vermoeidheid. Reiki brengt ons zelfgenezend vermogen weer op gang, nadat we dat in de loop van ons leven voor een groot deel zijn kwijt geraakt of geblokkeerd hebben.

Ik werk volgens de reiki methode van Dr Mikao Usui, de grondlegger van Reiki.

Kundalini Reiki

Het woord kundalini betekent "de opgerolde kracht". Het verwijst naar een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het energetische lichaam aan de onderkant van de ruggengraat. De locatie komt overeen met de stuit- of wortelchakra. De kundalini-energie stroomt vanaf dit eerste chakra omhoog naar de kruin. 

Het ontwaken van de kundalini energie kenmerkt zich door een gevoel van verbondenheid en kracht: fysiek, maar ook mentaal en spiritueel. In de yoga-leer brengt kundalini zelf-realisatie en eenwording. Het symboliseert de eenwording van ons ego met het hoger zelf, en het opgaan in de spirituele bron van ons bestaan.

Kundalini Reiki is een aanvulling op het traditionele (Usui) reiki systeem, waarin elementen uit diverse oosterse tradities zoals yoga en de chakra-leer worden gecombineerd. Je energie-kanalen worden nog meer geopend en de intensiteit van je behandelingen neemt toe. Tevens brengt Kundalini Reiki je chakra's in balans.

energie
De energie wordt doorgegeven via mijn handen naar jouw lichaam
bottom of page